Exterieur
Interieur
Omgeving
Kenmerken
Plattegrond

Piepenbeltweg 23 te Brummen

DE KIJKMOMENTEN ZIJN VOLGEPLAND! U KUNT PER MAIL OF VIA FUNDA UW VOLLEDIGE NAW-GEGEVENS ACHTERLATEN VOOR DE RESERVELIJST!

Er is nog een locatie in Nederland te koop, waar het ultieme vrijheidsgevoel te beleven valt! In het buurtschap Cortenoever, tussen Zutphen en Brummen, ligt aan het einde van een doodlopend dijkje midden in de uiterwaarden deze vrijstaande woning met aangebouwde, multifunctionele schuur op een perceel van 3.355 m2. De woning is gebouwd in 1959 en de schuur, gelegen aan de straatzijde, dateert van 1948. Het geheel is aan elkaar verbonden door een corridor. Aan de woning is ook nog een serre aangebouwd. Op het perceel staat ook nog een vrijstaand duivenhok.

De indeling is als volgt:

Entree aan de noordzijde van het perceel met fraaie trappartij, toegang tot de kelder en tot de verdieping. Direct rechts, aan de tuinzijde treft u de woonkamer met gashaard en vaste kast. Vanuit de hal is de slaap/werkkamer bereikbaar, met eveneens vaste kasten en een vaste wastafel. Aan de andere zijde van de hal treft u de keuken met keurig aanrechtblok met gaskookplaat en vaatwasser. De keuken is voorzien van een plavuizen vloer met vloerverwarming. Aan de keuken is een serre gebouwd met openslaande tuindeuren. Vanuit de keuken bereikt u de corridor, met een tweede deur naar buiten. Deze ruimte geeft toegang tot de cv-kast, het toilet en de badkamer met ligbad, vaste wastafel en vloerverwarming. Vanuit deze hal bereikt u ook de schuur. Deze is eerst opgedeeld in een tussenhal met een multifunctionele ruimte met een schuifpui. De grote ruimte in de schuur is voorzien van openslaande deuren en heeft een vaste trap naar de verdieping. Deze is ingedeeld in verschillende ruimtes ten behoeve van het houden van duiven. Vanuit deze ruimtes is ook het balkon aan de buitenzijde bereikbaar.

De eerste verdieping van de woning omvat drie slaapkamers, waarvan twee met vaste kasten en een kleine badkamer met douche en toilet.

De cv-installatie is gedateerd. De woning is aangesloten op persriolering. Internet gaat via KPN met een ondersteuning 4G netwerk.

De tuin is gesitueerd op het zuidwesten. Hierin staat ook nog een vrijstaande houten schuur, voorheen ook gebruikt voor het houden van duiven.

Het bestemmingsplan geeft aan: enkelbestemming wonen. De huidige woning kan in woonoppervlakte nog met 10% vergroot worden. De aangebouwde schuur heeft bestemming bijgebouw en kan niet verbouwd worden als woning o.i.d.

In het kader van het Rijksprogramma Ruimte voor de Rivier is de dijkverlegging Cortenoever uitgevoerd waardoor een zgn. meestroomgebieden van de IJssel is gecreëerd. Piepenbeltweg 23 staat nu buitendijks in dit meestroomgebied.

Het Rijksvastgoedbedrijf, de huidige eigenaar van het object, biedt u de kans om op deze bijzondere locatie te wonen.

Volgens de statistieken zal eens in de 50 jaar enige waterschade aan de woning kunnen ontstaan, hiervoor is een in 2011 een expertiserapport opgemaakt waarin het overstromingsrisico voor uitvoering van de dijkverlegging is onderzocht. In november 2020 is het actuele overstromingsrisico door Rijkswaterstaat opnieuw berekend. Het betreft hier een statistische kansberekening. De koper dient zich er bewust van te zijn dat een extreem hoogwater zich al in het jaar van aankoop kan voordoen.

De brochure is te downloaden. De aanvullende verkoopinformatie met de uitleg over het biedingenproces en de procedure kunnen wij u bij aanvraag toezenden.

Procedure:

De mogelijkheid bestaat om het object te bezichtigen op woensdag 10 februari tussen 13:00 en 17:30 uur, vrijdag 12 februari tussen 13:00 en 17:30 uur en maandag 15 februari tussen 9:00 en 13:00 uur.

Vanwege de richtlijnen van de RIVM zijn wij genoodzaakt een specifiek tijdstip met u in te plannen. Wij verzoeken u om uiterlijk met 2 personen te komen bezichtigen. U kunt zich aanmelden voor een bezichtiging door een mail te sturen met uw NAW gegevens aan info@buitenwonen.nl met een voorkeur voor een tijdstip op deze datum. Wij zullen proberen rekening met uw voorkeur te houden.

Wij verwachten uw bieding via het inschrijfformulier binnen op uiterlijk 25 februari om 14:00 uur bij notariskantoor Bloem te Brummen. De notaris zal de enveloppen met de inschrijfformulieren openen op uiterlijk 10 maart om 12:00. Hierna zult u bericht krijgen over uw inschrijving. De richtprijs is € 425.000,00 kosten koper.

Overdracht
Status
Verkocht
Vraagprijs
€ 425.000,- k.k.
Bouwvorm
Soort object
eengezinswoning
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1958
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Indeling
Woonopp.
119 m2
Perceelopp.
{{ '3355' | number }} m2
Inhoud.
{{ '369' | number }} m3
Aant. kamers.
5
Slaapkamers.
4
Woonlagen.
2
Energie
Verwarming
Buitenruimte
Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom
Kwaliteit
aan te leggen
Tuinopp.
{{ '2500' | number }} m2
Parkeergelegenheid
Garage
inpandig, parkeerplaats, geen garage
Aantal
Capaciteit
2
Overig
Permanente bewoning
ja
Onderhoud binnen
redelijk
Onderhoud buiten
redelijk

Toepassing

Uiteraard is alles mogelijk met deze woning. Om met u mee te denken en u voor te bereiden heeft onze makelaar een beoordeling gemaakt van een logische toepassing.
10
Wonen & werken
8
Bed & breakfast
0
Agrarische Bestemming
5
Paarden-
object
0
Dubbele Bewoning

Interessante woning
voor iemand uit je buurt?