Exterieur
Interieur
Omgeving
Kenmerken
Plattegrond

Woonhuis opgedeeld in 2 zelfstandig bewoonbare wooneenheden!

Op zoek naar iets bijzonders?

U wilt landelijk wonen en enkele paarden houden? Of wilt u kleinschalig geiten of schapen houden, deze melken en zelf kaas maken? Of wilt u uw eigen zorgbedrijf opzetten, met een theetuin? En bij dat alles ook een deel van de woning verhuren als zelfstandige vakantiewoning? Of zoekt u iets waar u direct met twee (of drie) generaties kunt wonen? Het kan allemaal op deze kleine boerderij (agrarische bestemming!) die plaatselijk bekend is als "Vaders erf".

Het complex bestaat uit een woonhuis die opgedeeld is in twee zelfstandig bewoonbare wooneenheden, een voormalige ligboxenstal, een grote wagenschuur, enkele bijgebouwen, eenvoudige paardenstallen, een paardenbak, erf en tuin. De totale oppervlakte is 5.05.13 ha. waarvan 4,3 hectare grasland dat direct naast en achter de gebouwen ligt.

De ligging is fantastisch. Gelegen aan een rustige weg op korte afstand van de Drentse Hoofdvaart én direct grenzend aan het Natura 2000 gebied 'Drents Friese Wold'. U rijdt of loopt letterlijk vanaf uw eigen erf de bossen in.

Omschrijving gebouwen.

Woonhuis.

Het voor privé gebruikte deel is gelegen in de achterzijde van het hoofdgebouw. Er is een ruime, gezellige woonkamer met open keuken en vide. Verder een slaapkamer, badkamer, toilet, bijkeuken en berging. Op de verdieping bevindt zich één slaapkamer.

In het voorste deel van het hoofdgebouw bevindt zich een woongedeelte met eigen entree. Dit bestaat uit een ruime keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer en toilet. Op de verdieping bevinden zich twee slaapkamers. Boven de keuken is een zolder bereikbaar via een luik. Op dit moment wordt dit gedeelte voor een groot van het jaar verhuurd via - natuurhuisjes.nl -.

Het woonhuis heeft een goed isolatieniveau en wordt centraal verwarmd (ketel 2017). Er is deels vloerverwarming aanwezig.

Voormalige ligboxenstal.

Deze is ca. 31 x 21 meter groot en bestaat uit stalen spanten, houten gordingen, gedekt met (asbesthoudende) golfplaten.

Een deel van de stal is onderkelderd, doch doet nu dienst als potstal voor de geiten. De gevels bestaan uit damwand. In de stal is eveneens een melkstal aanwezig waar 8 geiten tegelijk gemolken kunnen worden. In een apart lokaal staat de melktank en kan de melk verwerkt worden. Verder is er nog een ruimte die gebruikt kan worden voor kaasopslag. Voor de paardenliefhebber is deze stal wellicht geschikt te maken als overdekte paardenbak.

Wagenschuur.

Deze is ca. 13 x 24 meter en bestaat eveneens uit stalen spanten en damwandplaat. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaat. De vloer bestaat uit grotendeels klinkers. Een deel van de schuur is onderkelderd. De voorzijde van de schuur is open met een vrije hoogte van ca. 4.00 meter.

Op het erf zijn verder nog enkele opstallen aanwezig zoals houten paardenstallen, een stookhok met overkapping, een kippenhok en een gebouwtje ten behoeve van de voormalige kleine camping en theetuin. Binnen het huidige bestemmingsplan bestaat er geen mogelijkheid om de camping (zonder meer) weer in gebruik te nemen. Wel bestaat de mogelijkheid voor het inrichten van een theetuin.

Verder is een omheinde paardenbak met een zandbodem van ca. 20 x 40 meter.

Het geheel valt onder het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Westerveld. De bestemming is agrarisch met als functieaanduidingen 'agrarische bedrijfskavel grondgebonden bedrijf' en 'zorgboerderij'. Het bestemmingsplan is integraal te raadplegen op -ruimtelijkeplannen.nl-.

Het bedrijf beschikt over een vergunning op grond van de Natuurbeschermingwet. De vergunde ammoniakemissie is ca. 833 kg.

De staat van onderhoud van het geheel varieert van matig tot goed. Plaatselijk is er wel wat onderhoud of modernisering nodig maar voor de handige klusser is dit zeker niet onoverkomelijk. Bovendien wordt dit ruimschoots gecompenseerd door unieke eigenschappen en gebruiksmogelijkheden van dit object!

Overdracht
Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 700.000,- k.k.
Bouwvorm
Soort object
woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1963
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving
Indeling
Woonopp.
218 m2
Perceelopp.
{{ '50513' | number }} m2
Inhoud.
{{ '740' | number }} m3
Aant. kamers.
8
Slaapkamers.
5
Woonlagen.
2
Energie
Verwarming
Buitenruimte
Tuin
tuin rondom
Kwaliteit
normaal
Parkeergelegenheid
Garage
vrijstaand steen, vrijstaand hout
Aantal
2
Capaciteit
20
Overig
Permanente bewoning
ja
Onderhoud binnen
redelijk tot goed
Onderhoud buiten
redelijk

Interessante woning
voor iemand uit je buurt?