Inspiratietips voor uw landelijke woning en tuin
April 2020
Daniëlle Leerkes is
Buitenwonen
makelaar

Dus u gaat verhuizen naar het buitengebied, een mooi en spannend vooruitzicht! Ziet u zichzelf al heerlijk zitten in uw sfeervolle landelijke woonkamer, of in uw ruime landelijke tuin genieten van die heerlijke landelijke geur? Wij in ieder geval wel. Daarom inspireren we u graag met een aantal handige en leuke tips voor huis en tuin. Zodat u ook dat échte buitenwonen gevoel kunt ervaren.  

Maak van uw huis een landelijk thuis

Bij een landelijke woning hoort natuurlijk een landelijk interieur. Of u nu van klassiek of modern houdt, er zijn tal van landelijke stijlen die u kunt toepassen. Welke stijl uw voorkeur ook heeft, we hebben een paar basis tips en adviezen die u helpen een prachtig landelijke interieur neer te zetten. 

  • Begin altijd bij de basis, dus de vloer en de muren. Stem het meubilair en kleurgebruik hier op af om eenheid aan te brengen.
  • Wilt u een landelijke uitstraling die warmte én sfeer ademt, gebruik dan vooral zachte, aardse kleuren. 
  • Maak zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke (lokale) materialen. Dit geeft de woning een eigen karakter en maakt het ook onderdeel van de omgeving. 
  • Weinig elementen zijn zo landelijk als tegels. Denk aan de vroegere oude boerderijen en huizen, met tegels door het héle huis, van badkamer tot woonkamer. En dan op de grond én tegen de muur. Natuurlijk hoef je hier helemaal niet zo ver in te gaan en bepaal je zelf in hoeverre je van tegels gebruik wilt maken. Maar alleen al door tegels in je interieur te gebruiken zul je die typische landelijke sfeer meteen voelen.
  • Bezoek vooral eens tweedehands meubelzaken of markten. U zult zich verbazen over de unieke en bijzondere meubelstukken of decoratie die u tegenkomt! Is het object (nog) niet helemaal naar wens, dan kunt u het natuurlijk altijd nog bewerken, om het perfect te laten aansluiten op uw inrichting.

De landelijke tuin: stijlvol en tijdloos

Moest u voorheen nog genoegen nemen met een tuintje van een aantal vierkante meter of misschien wel alleen een balkon, dan kunt u nu nadenken over de aanleg van uw droomtuin. Een landelijke tuin heeft natuurlijke, stijlvolle en tijdloze uitstraling en is een heerlijke plek om met uw gezin tot rust te komen of lekker bezig te zijn. We hebben 5 tips voor het creëren van uw eigen kleine stukje paradijs.

  • Hou het simpel en ruimtelijk, want less is more. Door lange lijnen, open vlakken in goed gekozen afscheidingen te gebruiken, zal je tuin eenvoud en rust uitstralen.
  • Laat je tuin opgaan in de omgeving. Hierdoor wordt alles één geheel en zal je blikveld niet worden beperkt door de kavelgrenzen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van streekeigen bomen en beplanting en open ruimtes. 
  • Wat is natuur zonder water? Breng je tuin of erf tot leven met de aanleg van een klein beekje of vijver. Dit ziet er niet alleen mooi en rustgevend uit, het is ook nog eens een paradijs voor vogels en andere dieren! 
  • Kweek je eigen groente en fruit! Niet alleen lekker en gezond, maar ook nog een hartstikke leuk om te onderhouden. Dus leg je tuingereedschap klaar en laat die groene handen wapperen!
  • In een landelijke tuin moet kunnen worden geleefd. Een mooi plaatje is leuk, maar wat heeft u eraan als uw gezin hier niet echt van kan genieten. Creëer uw eigen plekje waar u heerlijk tot rust kan komen en tot 's avonds laat kan genieten van de ondergaande zon. Maar richt ook een plek in waar de kinderen bijvoorbeeld heerlijk kunnen spelen, zonder dat u er last van heeft. 

 

Gerelateerde artikelen