Nazorg en Naoberschap
April 2015
Daniëlle Leerkes is
Buitenwonen
makelaar

24 april 2015, zomaar een vrijdagochtend uit het leven van een Buitenwonen Makelaar.

Eind vorig jaar had ik een grote maar erg verouderde boerderij verkocht op een hele mooie plek in de Achterhoek aan een aantal mensen uit Amsterdam. Deze vrijdagochtend had ik met ze afgesproken. Er stond nog een bord dat ik moest ophalen en natuurlijk was ik erg benieuwd naar hun vorderingen bij de renovatie en hoe het ze beviel.

Erg vriendelijk werd ik ontvangen door de kopers. Ze zagen er erg ontspannen uit. De vorderingen met de verbouw gingen gestaag door. Met behoud van de authentieke elementen waren ze het afgelopen jaar druk bezig geweest en mijn inzien al ver gevorderd. De verbouwingen voerden ze grotendeels in eigen beheer en gefaseerd uit.

Onder het genot van een kopje koffie kwam ook mijn vraag hoe het ze bevalt in de buurt en of ze al kennis gemaakt hebben met het Naoberschap. Nou ... daar kwamen alle enthousiaste verhalen over de  bruiloft van de overburen, het roosjes maken. Daarna kwam het verhaal over hoe de buren zorgden dat de kosten voor de graafmachine uitgespaard werden door 50 meter lang een geul van 60 centimeter diep te graven voor een elektriciteitsleiding en dat ze binnenkort allemaal komen helpen met het leggen van de pannen op het dak. De mooiste opmerking vond ik nog dat ze binnenkort als vrijwilliger bier gaan tappen op de Zwarte Cross.

Na afscheid te hebben genomen en oja... niet vergeten het bord mee te nemen, stapte ik met een brede glimlach in de auto. Wat een prachtig vak!

 

Gerelateerde artikelen