Exterieur
Interieur
Omgeving
Kenmerken
Plattegrond
Kadaster

Ultiem landelijk wonen? Dan is dit uw bestemming!

Deze landelijk gelegen vrijstaande woonboerderij biedt u een fraai en weids uitzicht over de weilanden waar de grutto elk voorjaar weer gespot kan worden. Direct vanuit de woning kunt u heerlijk fietsen en wandelen en genieten van het weer en de hollandse luchten. Op korte afstand liggen prachtige natuurgebieden zoals het Fochteloërveen. En vergeet u het UNESCO-werelderfgoed Veenhuizen niet!

Dit relatief onontdekte gebied beschikt over een grote charme en ligt op korte afstand van Oosterwolde en Haulerwijk, dorpen die een redelijk niveau van voorzieningen bieden. De grotere plaatsen Assen en Drachten zijn binnen 20 autominuten bereikbaar.

De geheel verbouwde en gemoderniseerde woning is gelegen op een perceel van 3.306 m2 en ligt direct aan de Boven-Tjonger, een eeuwenoud riviertje dat in dit gebied ontspringt. Op het erf staan twee vrijstaande bijgebouwen die in gebruik zijn als garage, berging en als paardenstal. Het volume en de indeling van de woning maken deze bijzonder geschikt voor dubbele bewoning, wonen en werken of bijvoorbeeld een Bed & Breakfast.

Ook aan duurzaamheid is gedacht. Er is veel aandacht besteed aan isolatie en op de daken liggen 60 zonnepanelen die grotendeels ingezet worden ten behoeve van de verwarming.

Indeling begane grond:

De entree bevindt zich aan de noordzijde van de met pannen gedekte boerderij. De lage gootlijn en het dak zijn doorbroken met een grote puntvormige uitbouw waardoor er licht naar binnen stroomt. Aan de binnenzijde wordt zo een vide gevormd die de hal en de overloop met elkaar verbindt. De woonkamer met zithoeken staat in verbinding met de comfortabele woonkeuken en bevindt zich aan de zuidzijde van de woning. Ook hier zorgen een grote pui in de achtergevel en een groot kozijn in het dak en de zijgevel voor veel lichttoetreding én een fantastisch uitzicht.

Door de gebruikte materialen, de aanwezigheid van de originele gebinten, een grote houtkachel in de woonkamer, de luxe van de keuken en de speelse indeling van woonkamer en keuken zult u zich direct thuis voelen in deze ruimte. De ruim opgezette keuken met stenen blad beschikt over een werkeiland met ingebouwd fornuis, een natte hoek en een kastenwand met apparatuur en veel bergruimte.

In het voorhuis bevinden zich de oorspronkelijke woonkamers, nu in gebruik als slaap- en een werkkamer, doch ook uitstekend geschikt als gastenkamers omdat ze beschikken over een eigen badkamer. Daarnaast is er nog een separaat toilet met urinoir. Vanuit hal is eveneens de 'natte werkruimte' bereikbaar met aansluiting voor wasmachine, droger etc. In het achterste deel van de woning bevindt zich nog een tweede toilet, werk- en provisiekasten en een slaap- en badkamer. In deze badkamer is een Finse sauna ingebouwd.

Verdieping I:

Vanuit de hal op de begane grond komt u op bovenverdieping. De overloop is ruim en licht en biedt ruimte aan bijvoorbeeld boekenkasten, een werkplek en een zitje. Vanaf de overloop is er toegang tot drie slaapkamers. Deze zijn allen ruim. Eén beschikt over een aparte slaapzolder met badkamer en toilet en suite.

De ouderslaapkamer is zeer ruim met veel kastruimte en een badkamer en suite. Het pièce-de-résistance wordt gevormd de grote pui met loggia. Voorzien van houten shutters houden ze licht en zon buiten en zorgen voor een fijne sfeer. De loggia is gericht op het westen en biedt een fenomenaal uitzicht over de weilanden.

Op deze verdieping bevinden zich verder nog een CV-ruimte en een grote inloop-berging.

Verdieping II:

Deze is te bereiken via een vaste trap. Een deur geeft toegang tot een onverwarmde zolder met veel bergruimte. Via deze zolder is de slaapzolder van de slaapkamer aan de voorzijde van de woning ook te bereiken.

Op het driehoekig gevormde perceel bevinden zich verder nog twee bijgebouwen.

Bijgebouw I:

Opgetrokken in hout en steen en voorzien van een pannendak. Voorzien van garagedeuren en voldoende ruimte voor twee auto's, fietsenstalling, opslag van tuingereedschap en een werkhoek.

Bijgebouw II:

In gebruik als berging en ponystalling.

Aan de zijkant, de zuidzijde, van de woning is een overkapping aangebracht.

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich een afgeschermd terras en parkeerruimte voor auto's. Achter het tweede bijgebouw is er ruimte voor een paddock.

Samenvattend:

- comfortabele en gemoderniseerde woonboerderij met riant woonoppervlak;

- begane grond voorzien van vloerverwarming;

- landelijk gelegen maar toch de winkels en scholen op fietsafstand;

- door de grootte geschikt voor thuiswerken, dubbele bewoning of B&B;

- in de nabije omgeving prima uitrijmogelijkheden voor paarden;

- ruimte en uitzicht!

Overdracht
Status
Verkocht
Vraagprijs
€ 885.000,- k.k.
Bouwvorm
Soort object
woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1945-1959
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan water, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Indeling
Woonopp.
393 m2
Perceelopp.
{{ '3306' | number }} m2
Inhoud.
{{ '2434' | number }} m3
Aant. kamers.
9
Slaapkamers.
6
Woonlagen.
4
Energie
Verwarming
Buitenruimte
Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom
Kwaliteit
verzorgd
Tuinopp.
{{ '2600' | number }} m2
Parkeergelegenheid
Garage
vrijstaand steen
Aantal
1
Capaciteit
3
Overig
Permanente bewoning
ja
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Interessante woning
voor iemand uit je buurt?