"Met de verkoop van de buitenwoning in Makkinga
sluit ik een heerlijke periode af"
December 2014
Bram Schoon is
Buitenwonen
makelaar

Negentien jaar geleden kocht mevrouw Melief vanuit Zoetermeer een landelijk gelegen woning in Makkinga. Het was de bedoeling om er ook een antroposofisch centrum te creëren, met de mogelijkheid tot overnachting. Maar het is er nooit van gekomen. Dat neemt niet weg dat zij er heerlijk heeft gewoond.

"Het leven in de natuur is geweldig. Zeer ontspannend. Maar vanwege mijn leeftijd besloot ik in 2013 dat ik terug wilde naar Delft, de plek waar ik ben geboren en 35 jaar heb gewoond. Toen in de buurt een – in mijn ogen – onverkoopbare woning werd verkocht door Bram Schoon van Buitenwonen, onderdeel van HuitingSchoon, wist ik zeker dat ik juist hem als verkoopmakelaar wilde aanwijzen. Het resultaat is dat de woning nu is verkocht en ik het geweldig heb getroffen met een appartement in Delft.

Veel inzet voor verkoop
Bram is een fijn mens en heeft zich ongelooflijk ingezet om de woning te verkopen. Daar ben ik hem dankbaar voor. Het pand was immers niet meer in allerbeste staat, ook al had ik de vrijstaande woning ooit zelf laten verbouwen. Volgens Bram maakt juist het grotere stuk grond de woning interessant. Het heeft even geduurd voordat er kopers kwamen, maar ineens ging het snel. Mijn besluit om te schikken met de kopers om de woning veel eerder over te dragen, vond ik niet gemakkelijk. Ook de twee weken dat we samen het erf bewoonden, voelden onnatuurlijk. Maar het was de enige oplossing. De nieuwe eigenaren moet ik inmiddels nageven dat ze voortvarend aan de slag zijn gegaan met opruimen en verbouwen. Het wordt een prachtige plek om met twee generaties te bewonen.

Aankoopopdracht appartement
Vanwege de snelheid waarmee het huis is verkocht, besloot ik Bram te vragen ook de aankoop van een geschikt appartement in Delft te regelen. Op mijn verzoek concentreerde hij zich op de aankoopvoorwaarden, de financiering en de hypothecaire transactie. Dat heeft hij eveneens prima gedaan. Het bijzondere is dat ik het appartement in goed vertrouwen heb gekocht; zelf kon ik het niet bezichtigen. Mijn broer, mijn kinderen en mijn schoonzoon, die architect is, hebben dat voor mij gedaan. Toen ze met een enthousiast verhaal terugkwamen, gaf ik Bram opdracht om tot aankoop over te gaan. Dat bleek een goede keuze. Mijn nieuwe woning is nog mooier dan ik had verwacht. Het appartement is niet alleen slechts tien jaar oud maar ook luxe ingericht en bovendien prachtig gelegen in Delft.

Thuis in Delft
Ik sluit een heerlijke periode in Makkinga af. Ik heb er als een kluizenaar geleefd, mijn eigen groente en fruit kunnen verbouwen, daarvan geleerd en genoten. Ook heb ik er een antroposofische leesclub opgericht; ik houd van diepgang en dialoog. Die activiteiten ga ik hier voortzetten. Dat ik nu dichtbij mijn kinderen en kleinkinderen woon, is fijn. Ik spreek ze dagelijks. Aardig is eveneens dat ik hier op straat of in de winkels mensen tref die ik van vroeger ken. Ik voel me hier thuis en vooral een rijk mens met alle goeds dat me op deze plek toekomt."