"Een gelukzalig gevoel, dat we hier samen buiten wonen."
November 2014
Bram Schoon is
Buitenwonen
makelaar

Mijn vriend en ik waren al geruime tijd op zoek naar een buitenwoning, maar om diverse redenen  lukte dat  telkens niet. De woningen waren te duur of in zeer slechte staat. Nadat we een geweldig huis hadden gezien dat wederom te duur was, zeiden we voor de grap tegen mijn ouders: ‘Hebben jullie nog een paar ton op de plank liggen?’

Mijn ouders reageerden dat hun vermogen in de eigen woning zat. Waarop ik gekscherend antwoordde: ‘Nou, dan kopen we toch samen? ’Mijn ouders kwamen hier na een tijdje op terug. Ze vonden het een mooi idee om samen met ons een huis te kopen  Daar hebben we veel over gepraat. Want: hoe zagen we dat voor ons? Mijn vriend en ik hadden een rijtjeswoning en moesten altijd rekening houden met de buren. Daardoor wisten we: de woningen moeten apart staan. Ik wil mijn ouders niet kunnen horen, of zij ons. We bleken op meerdere punten  op één lijn te zitten. En zo groeide ons enthousiasme. Al vrij snel nadat we samen verder gingen zoeken, hadden we vier woningen op het oog. Een daarvan was in verkoop bij Buitenwonen, onderdeel van HuitingSchoon.

Plek is geweldig
We waren  niet direct verliefd op dit huis. De deel achter het voorhuis is tientallen jaren gebruikt als pension. Dat zie je; er zijn ongeveer acht slaapkamers en vier douches. Veel te hokkerig naar onze zin. Bovendien stond het vol met boeken en heel veel andere spullen die de verkoper in haar leven had verzameld . Door de spullen heen kijken was dus echt nodig. Verder zou alles  grondig moeten worden gerenoveerd. Maar mijn ouders bleef er maar over praten. De plek is namelijk geweldig. In de basis zijn er veel mogelijkheden om hier samen te wonen en zo mogelijk een B&B en minicamping te beginnen. Bram Schoon, de makelaar, nam veel tijd voor de eerste bezichtiging. Dat was fijn, want we wilden alles zo grondig mogelijk bekijken en op ons laten inwerken  Op de terugweg naar huis besloten we onze eigen woningen te gaan verkopen. Dat hebben we redelijk snel gedaan . Vervolgens belden we Bram voor een tweede afspraak.

Discrete bemiddeling koopovereenkomst
De onderhandelingen over de koopovereenkomst verliepen prima. Bram heeft op een discrete en zorgvuldige wijze bemiddeld. Hij was natuurlijk de verkoopmakelaar, maar zag ook onze belangen. Zo wilde de verkoper pas in december het huis verlaten, terwijl zowel mijn ouders als wijzelf – met twee kleine kinderen – al per september geen eigen woning meer hadden. Mede dankzij Bram hebben we toch met de verkoper overeenstemming bereikt en konden we eind augustus al over een deel van de woning beschikken. In ruil daarvoor mocht de verkoper na de overdracht bij de notaris  de woning nog even blijven gebruiken om goed te kunnen verhuizen. Daarnaast mocht  de verkoper veel inventaris laten staan, wat wij zouden opruimen. Dit was achteraf een minder goed idee en heeft veel stress opgeleverd. In deze periode heeft Bram  meegedacht over een oplossing en  voor zover mogelijk bemiddeld..
 
Geluk
Het samen aangaan van dit avontuur – want dat is het – voelt heel goed. Met zijn vieren  verzetten we veel werk, waardoor wij de situatie  aankunnen en van elkaars kwaliteiten gebruik kunnen maken. We merken daarnaast ook hoe leuk mijn ouders het vinden om onze kinderen veel te zien. Voor hen is het eveneens geweldig dat pake en beppe veel in de buurt zijn. In ons eentje was het ons nooit gelukt om deze buitenwoning te kopen. Nu kijken we dagelijks naar buiten en realiseren we ons hoe gelukkig we hier zijn en dat we dit hebben kunnen creëren.